Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Goldman Sachs negativ till svenska fastigheter

Publicerad: 25 Januari 2019, 12:08

Goldman Sachs har satt en säljrekommendation på kontors- och detaljhandelsfastigheter i Sverige och i samband med detta sänks även rekommendationen på Castellums aktie till sälj.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Det rapporterar nyhetsbyrån Finwire på fredagen med hänvisning till uppgifter från Bloomberg.

Enligt Goldman Sachs bör man ha en mer försiktig hållning till europeiska fastigheter till följd av makrooro, försämrade finansieringsmöjligheter och högre börsrisk.

Den kommersiella fastighetsmarknaden har nu nått sin kulmen enligt den New York-baserade investmentbanken, som sätter sälj på svenska kommersiella fastigheter.

Rekommendationen på Castellum sänks till sälj från tidigare neutral. Dessutom justeras riktkursen ner till 147 kronor från tidigare 159 kronor.

Castellum går sämst av de större fastighetsbolagen på fredagen. Aktien tappar 1,6 procent till cirka 165 kronor samtidigt som börsen som helhet avancerar 0,6 procent.

Castellum släppte ett väldigt starkt bokslut i onsdags men aktien har ändå backat tre dagar i följd. Inför rapporten handlades den på all-time high.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.