Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Godkänt men trist av Atrium Ljungberg

Publicerad: 21 oktober 2016, 11:42

Atrium Ljungbergs driftnetto för tredje kvartalet 2016 uppgår till 384 miljoner kronor vilket är det samma som ifjol när det avrundas till miljonen. Ett tecken om något på den stabilitet och långsiktighet som Atrium Ljungberg står för. Förvaltningsresultatet stiger med 9 miljoner kronor till 279 miljoner, trots ökade administrationskostnader men de vägs med råge upp av att räntenettot har förbättrats.


Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

När man tar med värdeförändringar i beräkningen blir nettot av värdeförändringar i beståndet och derivatportföljen 275 miljoner kronor jämfört med 50 miljoner kronor ifjol och bidraget till vinst före skatt därmed betydligt större vilket i sin tur förklarar varför kvartalsvinsten ökar med 232 miljoner kronor till 539 miljoner.

Atrium Ljungberg prognos om ett förvaltningsresultat på cirka 940 miljoner kronor när hela året summeras ihop kvarstår. Hittills i år har man gjort ett förvaltnignsresultat om 715 miljoner kronor och ifjol uppgick helårets förvaltningsresultat till 945 miljoner. Återigen, ett tecken på den stabilitet som kännetecknar Atrium Ljungberg men den aktuella rapporten är knappt mer än godkänd. Bolagets aktie har fallit med 0,7 procent i skrivande stund i fredagshandeln vilket indikerar att aktiemarknaden hade väntat sig mer än vad man fick.

Det sagt så är bolaget ett av börsens allra mest robusta fastighetsbolag och alla nyckeltal indikerar ett mycket väl skött bolag. Soliditeten ligger på starka 41,3 procent, belåningsgraden är låga 43,7 procent och räntetäckningsgraden är på 3,5 gånger räntekostnaderna.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.