Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Godkänt av ett Kungsleden i snabb utveckling

Publicerad: 23 april 2015, 08:15

Kungsleden redovisar ett driftnetto på 333 miljoner kronor för årets första kvartal, 33 miljoner lägre än ifjol. Det förklaras av att hyresintäkterna har fallit, som ett resultat av bolagets renodling av fastighetsbeståndet, samtidigt som man inte har lyckats kapa kostnaderna till samma grad.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Kungsleden redovisar ett driftnetto på 333 miljoner kronor för årets första kvartal, 33 miljoner lägre än ifjol. Det förklaras av att hyresintäkterna har fallit, som ett resultat av bolagets renodling av fastighetsbeståndet, samtidigt som man inte har lyckats kapa kostnaderna till samma grad. Överskottsgraden faller därför med 1,2 procentenheter till 63,4 procent. Det ger dock ingen anledning till oro, Kungsleden är ett bolag i snabb utveckling och då kan nyckeltalen svaja till. Förvaltningsmässigt gör man en vinst på 175 miljoner kronor och ökar vinsten med 7 miljoner jämfört med ifjol.

På fronten värdeförändringar gör man bättre ifrån sig ifjol, både vad gäller fastighetsbeståndet och derivatportföljen och som resultat för man ett rejält vinstlyft före skatt. Kvartalets vinst före skatt hamnar på 377 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 64 miljoner ifjol.

Även balansräkningen krymper en aning vilket beror på att Nordic Modular nu har försvunnit men sett till fastighetsvärde växer Kungsleden och vid kvartalsskiftet uppgick fastighetsvärdet till 21,7 miljarder kronor jämfört med 19,6 miljarder vid årsskiftet. Det egna kapitalet ökar med 296 miljoner till 9,4 miljarder och soliditeten ligger därför på urstarka 41,8 procent. Även belåningsgraden är inom det väl godkända intervallet, 51,8 procent, men liksom i fallet Fabege känns räntetäckningsgraden 2,2 gånger räntekostnaderna lite väl låg.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.