Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

“Goda förutsättningar för ett starkt andra halvår”

Publicerad: 23 Juni 2013, 11:54

Det har varit drag i transaktionsmarknaden den senaste tiden.


Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Det har varit drag i transaktionsmarknaden de senaste dagarna och en hel del storaffärer har meddelats, bland dem Wihlborgs förvärv av Ideon i Lund och Vasakronans försäljning av Lidingö Centrum, affärer som tillsammans gick på mer än 2,2 miljarder kronor.

Enligt Mikael Söderlundh, analyschef på Pangea Property Partners, är det inte ovanligt att en hel del affärer blir färdiga när juni närmar sig sitt slut.

– Det är en trend som vi ser nästan varje år att transaktionsvolymen tilltar precis innan sommarsemestern. Det brukar vara högst transaktionsvolymer i det andra och fjärde kvartalet.

Mikale Söderlundh berättar att hittills i år har det gjorts affärer för 35 miljarder kronor vilket kan jämföras med en volym om drygt 50 miljarder kronor under förra halvåret 2012.

– Köpsidan känns dock ungefär lika stark och med en het börs och premie på de noterade fastighetsbolagen så finns goda förutsättningar för ett starkt andra halvår, säger Mikael Söderlundh.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.