Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Generationsskifte i Peab

Publicerad: 8 Mars 2017, 11:48

Mats Paulsson.

Foto: Peab.

Familjen Mats Paulsson kommer under våren och sommaren att sammanföra sitt innehav i Peab, där familjen är huvudägare, under ett bolag. Därmed tar man första stegen till att överföra ägandet till nästa generation.


Ämnen i artikeln:

Peab

Familjen Mats Paulsson, som utöver Mats Paulsson själv består av hans son Fredrik Paulsson med familj samt den efterlevande familjen till Mats Paulssons son Stefan Paulsson som gick bort 2008, kommer under våren och sommaren att sammanföra sitt innehav i Peab, där familjen är huvudägare, under ett bolag. Därmed tar man första stegen till att överföra ägandet till nästa generation, enligt ett pressmeddelande från Peab.

Familjens indirekta innehav i Peab (det som ägs via olika bolag) kommer att överföras till ett holdingbolag som gemensamt ägs av familjen och det bolaget kommer att kontrolleras av Fredrik Paulsson. Transaktionen kommer inte att påverka familjens totala ägande i bolaget som motsvarar 20,68 procent av kapitalet och 48,2 procent av rösterna. Framgent kan man även komma att överföra direktägda aktier i Peab till holdingbolaget, motsvarande 4,5 procent av kapitalet och 9,26 procent av rösterna.

Då det rör sig om en så stor del av rösterna i bolaget aktiveras budplikt då en ny juridisk person tar över ägandet men Aktiemarknadsnämnden har redan medgivit undantag från budplikt.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Peab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.