Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Förvärvsmaskinen Vestums rörelseresultat 15 miljoner i kv1

Publicerad: 19 maj 2022, 05:48

Foto: Getty images, Dilok Klaisataporn


Ämnen i artikeln:

Svepet

Vestum, med exponering mot bygg- och anläggning, redovisar ett rörelseresultat på 15 miljoner kronor för första kvartalet 2022.

Bolaget redovisar inga jämförelsetal från det första kvartalet i fjol.

Nettoomsättningen uppgick till 1.269 miljoner kronor.

Justerat ebita-resultat uppgick till 85 miljoner kronor, motsvarande en justerad ebita-marginal om 6,7 procent.

”Vi har under kvartalet byggt en organisation som kan hantera ett högt förvärvstempo och vidareutveckla portföljbolagen. Dessa ökade kostnader har belastat resultatet samtidigt som det första kvartalet på grund av säsongsvariationer generellt utgör det finansiellt svagaste kvartalet för Vestums dotterbolag. Våra bolag är exponerade mot byggindustrin och infrastruktur där väderförhållanden och antal arbetsdagar påverkar säsongsmönstret”, skriver vd Conny Ryk i delårsrapporten.

Vd:n pekar vidare på att den första halvan av kvartalet även var tydligt påverkad av pandemins effekter främst i form av hög sjukfrånvaro. Rysslands invasion av Ukraina har inneburit störningar i leverantörsledet med höjda material- och råvarupriser. Vestum har inte identifierat någon direktexponering mot de ryska eller ukrainska marknaderna.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Svepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.