Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Förvaltningsresultatet steg 11% för Wallenstam

Publicerad: 26 april 2022, 06:32

”Jag har stor respekt för de utmaningar som står för dörren i en osäker tid, men jag hyser också en stor tillförsikt inför framtiden”, kommenterar Hans Wallenstam i vd-ordet. Foto: Wallenstam

Wallenstams förvaltningsresultat i det första kvartalet uppgick till 322 miljoner kronor (291). Något lägre än väntade 326 miljoner i Infronts enkät.

Ämnen i artikeln:

SvepetWallenstam Fastigheter

ND


Wallenstams hyresintäkter för fastigheter uppgick till 616 miljoner kronor. Analytikerna i Infronts sammanställning av åtta analytikers estimat hade väntat 615 miljoner kronor.

Driftöverskottet blev 459 miljoner kronor mot förväntade 456 miljoner kronor, medan förvaltningsresultatet landade på 322 jämfört med förhandstipset på 326 miljoner kronor.

Orealiserade värdeförändringarna på fastighet var 187 miljoner kronor jämfört med 311 motsvarande period föregående år.

Efter skatt blev resultatet 1,2 miljarder kronor (723).

Läs mer: Wallenstam visar vägen – det går att minska utsläppen i scope 3 

Substansvärdet per aktie ökade med 3,30 kronor och uppgår till 117,80 kronor (114,50). Något som vd:n Hans Wallenstam tar fasta på i vd-ordet. 

– Det är mycket glädjande att substansvärdet per aktie sedan starten av affärsplanen har ökat med 38,60 kronor. 

– Det är i tider som dessa som vi kan luta oss mot ett fantastiskt fastighetsbestånd med kommersiella fastigheter i absoluta centrum av Göteborg och bostadsfastigheter i attraktiva områden i starka tillväxtregioner – Göteborg, Stockholm och Uppsala. Efterfrågan på vår produkt är fortsatt stark, säger Hans Wallenstam i vd-ordet. 

Wallenstam lyfter även fram bolagets energiförsörjning

– Wallenstam är självförsörjande på el genom satsningen på att producera energi i egna vindkraftverk och solpaneler. Förutom att vara hållbara så innebär det en säkring för elprisets utveckling. Detta i en tid då energipriserna har fortsatt vara väldigt volatila och vi sett en extrem prisuppgång.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev