Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Fortsatt negativ trend

Publicerad: 24 maj 2013, 12:26

Konjunkturinstitutets Barometerindikator föll närmare två enheter i maj, från 93,8 till 91,9, vilket indikerar att tillväxten i svensk ekonomi för närvarande är påtagligt svagare än normalt. Indikatorerna för både tillverkningsindustrin och hushållen backade, medan indikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet har stigit.

Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Konfidensindikatorn för tillverkningsindustrin backade sex enheter i maj jämfört med månaden innan och ligger nu tio enheter under det historiska genomsnittet.

Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet steg tio enheter i maj, men ligger fortfarande klart under det historiska genomsnittet.

Konfidensindikatorn för detaljhandeln minskade två enheter i maj och ligger nu 13 enheter under det historiska genomsnittet.

Konfidensindikatorn för de privata tjänstenäringarna steg en enhet i maj och ligger nu nio enheter under det historiska genomsnittet.

Hushållens konfidensindikator sjönk 1,6 enheter i maj, från 5,2 till 3,6. Indikatorn ligger därmed återigen något under det historiska genomsnittet.

Läs mer

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev