Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Fortsatt nedåt på börsen

Publicerad: 8 Oktober 2014, 15:23

Foto: Sverrir Thór

När Stockholmsbörsen slog igen portarna på onsdagen hade fastighetsindex fallit med 0,86 procent


Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Fastighetsaktierna fortsätter falla på börsen. När Stockholmsbörsen slog igen portarna på onsdagen hade fastighetsindex fallit med 0,86 procent, stängningskursen 1 440,65. Samhällsbyggnadsindex, FSBX, föll ännu mer. Vid börsens stängning låg FSBX på 95,01, ett fall om 1,32 procent vilket förklaras av att de tunga byggaktierna som ingår i indexet föll rejält. Således föll Skanska med 1,6 procent, NCC med 2,9 procent och Peab med 2,8 procent.

Onsdagens stängningskurs för FSBX är den näst lägsta någonsin, bottennappet hittills är 94,57 som noterades 8 augusti.

Som Fastighetsnytt tidigare rapporterat har fastighetsaktierna fallit skarpt de senaste dagarna och volatiliteten har dessutom varit stor de senaste veckorna. En ljuspunkt i mörkret kan dock vara att i slutskedet av onsdagens handel hämtade index in en del mark, något som kan inge marknaden nytt mod på torsdagen. Huruvida så blir fallet återstår dock att se.

Bland aktierna i FSBX steg en handfull i pris på onsdagen och dagens vinnare var Rejlers som steg med 1,9 procent. Den aktie som föll mest var Sweco, 4 procent. Noterbart från dagens handel är att i handeln med JM, som för övrigt föll med 2,4 procent, noterades hela 8 842 avslut. Volymen uppgick till 920 000 aktier och omsättningen var 195 miljoner kronor, vilket i sammanhanget kan ses som relativt lite. Det i sin tur indikerar att småsparare varit aktiva att sälja och ta hem vinst.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.