Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Fortsatt fastighetsfrossa på börsen

Publicerad: 5 oktober 2018, 07:52

Fastighetsbolagen faller tungt på fredagen och utökar därmed torsdagens nedgång som utlöstes av stigande räntor. Agora rusar däremot nästan 60 procent efter att Klövern lagt ett bud.


Fastighetsnytts samhällsbyggnadsindex backar 1,9 procent procent medan Stockholmsbörsen som helhet tappar 0,8 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen steg till den högsta nivån på sju år på torsdagen efter uttalanden från den amerikanska centralbankschefen Jerome Powell. Han talade bland annat om att banken närmar sig ett läge där man kan komma att bromsa ekonomin istället för att elda på den.

Atrium Ljungberg, Balder och D. Carnegie går sämst bland fastighetsbolagen på fredagen med nedgångar på 4-5 procent. Castellum, Klövern och Sagax tappar omkring 3 procent vardera.

Agora rusar 59 procent efter att Klövern lagt ett bud på 30 kronor, vilket innebär en premie om 60 procent jämfört med torsdagens stängning.

Det var det andra budet i sektorn den här veckan. SBB meddelade på torsdagen att man lägger ett partiellt bud på preferensaktierna i enfastighetsbolaget Karlbergsvägen 77 och att man har för avsikt att buda även på stamaktierna.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.