Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Fördubblat förvaltningsresultat för Genova i Q2

Publicerad: 16 augusti 2021, 11:11

Michael Moschewitz, vd Genova

Genovas förvaltningsresultat ökade 95 procent till 23 miljoner i det andra kvartalet och siktet är inställt på fortsatt tillväxt.


Ämnen i artikeln:

Genova Property Group

Genova, med lokaler och bostäder i främst Storstockholm och Uppsalaregionen, byggstartade projekt om 60 000 kvadratmeter under det första halvåret och avser att byggstarta ytterligare 70 000 under det andra halvåret 2021, bland annat innehållande 800 bostäder och skolor.

— Efterfrågan på bostäder är fortsatt stor på våra huvudmarknader och vi har kapacitet i organisation och finansiering att växla upp produktionen. Målet är att från 2022 ha minst 1 500 bostäder i pågående produktion årligen, skriver vd Michael Moschewitz i halvårsrapporten.

Hyresintäkerna ökade till 78 miljoner kronor under det andra kvartalet från 57 miljoner ett år tidigare, samtidigt som driftöverskott steg till 59 miljoner från tidigare 45.

Läs även: Nyfosa och Genova i bytesaffär om drygt en miljard

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Genova Property Group

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News