Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Fordringsägarna tar över Concents projekt

Publicerad: 4 april 2017, 05:29

Krisdrabbade Concent säljer i princip hela sin projektportfölj – en lösning som styrelsen kommit fram till är den enda möjligheten för bolagets överlevnad.

Ämnen i artikeln:

Concent

Krisdrabbade Concent säljer i princip hela sin projektportfölj – en lösning som styrelsen kommit fram till är den enda möjligheten för bolagets överlevnad. Köpare är ett nytt bolag som kontrolleras av JOOL Invest AB som är Concents största enskilda fordringsägare.

I samband med transaktionen kommer JOOL Invest jämt andra bolag inom samma koncern konvertera sina fordringar mot bolaget till eget kapital i förvärvsbolaget.

Fram till transaktionens genomförande kommer Concent som en del i uppgörelsen att tillhandahållas en likviditetsfinansiering om 37 miljoner kronor. Enligt ett pressmeddelande kommer Concent därmed att kunna reglera sina leverantörsfordringar, förutom en på 40 miljoner kronor till den tidigare huvudägaren Mikael Fahlander.

I förvärvet ingår inte Concents största projekt Barents Center, som ska säljas till BC Investment AB. Inte heller Mantorps Ängar i Linköping säljs.

Concent skriver följande i ett pressmeddelande:

“Bolagets skuldbörda har den senaste tiden varit stor och dyr vilket i sin tur har föranlett Transaktionen. Styrelsen i Bolaget har efter noga överväganden kommit fram till att Transaktionen är den enda möjligheten för Bolagets överlevnad, samt möjlighet till en hantering av investerarnas fordringar”.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev