Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Förbättrat resultat för Fabege

Publicerad: 5 februari 2019, 11:51

Fabeges förvaltningsresultat steg i det fjärde kvartalet och årets utdelning höjs. Samtidigt spås Stockholm gå fortsatt bra även om konjunkturen skulle mattas.


Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Fabeges hyresintäkter ökade till 653 miljoner kronor i det fjärde kvartalet från 592 miljoner under motsvarande period förra året. Förvaltningsresultatet steg till 351 miljoner kronor från 279 miljoner kronor.

Årets utdelningen höjs till 2,65 kronor per aktie från tidigare 2,25 kronor.

Enligt bolaget har det varit fortsatt god efterfrågan på kontorslokaler i Stockholm under det fjärde kvartalet och stigande hyresnivåer på alla delmarknader.

–Även om en konjunkturavmattning kommer allt närmare så ser vi att Stockholm kommer att fortsätta växa under överskådlig tid. Det ger oss gynnsamma förutsättningar att fortsätta vår tillväxt, skriver Christian Hermelin i vd-ordet.

Under året omförhandlade bolaget en hyresvolym om drygt 200 miljoner kronor året med en genomsnittlig hyresökning om 29 procent. Förra året låg snittet på 26 procent.

Nettouthyrningen uppgick dock bara till 7 miljoner kronor i det fjärde kvartalet. Under motsvarande period förra året uppgick den till 53 miljoner.

Hermelin kommenterar även bolagets finansieringsmöjligheter.

–I den oro som har präglat obligationsmarknaden sedan andra halvan av december känns det tryggt med våra starka relationer till bankerna, skriver han.

Fabege har som målsättning att förlänga kapitalbindning och räntebindning. Det illustreras av att bolaget i slutet av januari tog upp ett nioårigt lån om 1,6 miljarder kronor hos Brunswick.

Fabeges bokslut får ett svalt mottagande av marknaden, som handlar ner aktien ett par procent.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.