Onsdag01.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Sök

Börs

Förbättrat bruttoresultat för Hufvudstaden

Publicerad: 21 Augusti 2019, 09:54

Ivo Stopner

Foto: Hufvudstaden

Hufvudstadens bruttoresultat ökade 5 procent under det första halvåret med stöd av högre hyresintäkter.


Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Hufvudstadens bruttoresultat ökade 5 procent under det första halvåret med stöd av högre hyresintäkter.

Nettoomsättningen i fastighetsförvaltning ökade 6 procent till 938 miljoner kronor från 888 miljoner kronor under det första halvåret förra året.
Bruttoresultatet steg till 682 miljoner kronor under perioden från fjolårssiffran 648 miljoner kronor.

Utfallet av koncernens omförhandlingar av såväl butiks- som kontorslokaler har varit positivt, skriver bolaget i rapporten. Totalt har under perioden 27 500 kvadratmeter omförhandlats till ett hyresvärde av 149 miljoner kronor. I genomsnitt har omförhandlingarna resulterat i en hyresökning om cirka 12 procent.

Som jämförelse så resulterade omförhandlingar under 2018 till hyresökningar på i genomsnitt 26 procent. Det var dock stora skillnader beroende på typ av fastighet. Kontorshyrorna ökade 43 procent i omförhandlade kontrakt medan hyrorna för butik/restaurang justerades upp 4 procent.

Orealiserade värdeförändringarna i bolagets förvaltningsfastigheter uppgick till 1 292 miljoner kronor under årets sex första månader i år. Under motsvarande period förra året låg värdförändringarna på 2 038 miljoner.

Hufvudstadens A-aktie backar 2,4 procent efter rapporten.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.