fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Fint förvaltningsresultat från Fabege

Publicerad: 12 april 2019, 04:52

Christian Hermelin. Foto: Fabege.

Fabege levererade ett kraftigt förbättrat förvaltningsresultat i det första kvartalet med stöd av att intäkter från färdigställda projekt.

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Förvaltningsresultatet ökade 33 procent till 366 miljoner kronor i det första kvartalet jämfört med 274 miljoner under motsvarande period förra året.

– Året inleddes med stigande hyresintäkter, förbättrat förvaltningsresultat och fortsatt värdetillväxt främst genom projekt och ökade hyresnivåer. Jag ser i dagsläget inga tecken på någon avmattning. Hyresmarknaden i Stockholm präglas fortsatt av låga vakanser och stigande hyror, skriver Fabeges avgående vd Christian Hermelin i rapporten.

Samtidigt minskade överskottsgraden till 71 procent från 72 procent och bolaget hade en negativ nettouthyrning om 107 miljoner kronor i det första kvartalet. Den försämrade överskottsgraden beror enligt Hermelin på den nya fastighetsskatten medan den negativa nettouthyrningen hänförs till att Skatteverket flyttat till nya lokaler.

– Hyresmarknaden i Stockholm präglas fortsatt av låga vakanser och stigande hyror. Nyuthyrningar och omförhandlingar bidrar till växande kassaflöden. Jag ser i dagsläget inga tecken på någon avmattning, skriver Hermelin i rapporten.

De orealiserade värdeförändringarna i fastighetsbeståndet halverades till 1 324 miljoner kronor jämfört med 2 700 miljoner i fjol. Av detta utgjorde projekt 641 miljoner kronor. Även det var nästan en halvering från fjolårets 1 138 miljoner kronor.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev