Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Fastpartners förvaltningsresultat upp 8% i Q1 - inflationen oroar

Publicerad: 21 april 2022, 13:33

Fastighetsbolaget Fastpartner redovisar hyresintäkter på 489 miljoner kronor för det första kvartalet 2022 (463). Inflationen lyfts fram som ett stort orosmoln i rapporten.


Ämnen i artikeln:

FastpartnerSvepetSven-Olof Johansson

Driftöverskottet uppgick till 330 miljoner kronor (308) och förvaltningsresultatet blev 246 miljoner kronor (228). De orealiserade värdeförändringarna på fastigheter uppgick till 30,3 miljoner kronor i kvartalet (100).

Efter skatt blev resultatet 165 miljoner kronor (301). Resultatet per aktie var 0:75 kronor (1:54).

– Inflationen har under första kvartalet fått ett allt bredare fäste och omfattar i dag alla varor och tjänster vilket givetvis kommer att ha viss negativ påverkan på våra förvaltningskostnader samt i ett längre perspektiv även våra byggprojekt, säger vd Sven-Olof Johansson i delårsrapporten.

Läs även: Sven-Olof Johansson: Kreditbetyg kan höjas snabbare än plan

Han konstaterar också att inflationen inte är av en övergående karaktär och att det har inneburit hökaktig penningpolitik och aggressivare räntebanor. 

– Kapitalmarknaden har snabbt anpassat sig till den nya situationen vilket inneburit räntehöjningar i storleksordningen 70 - 450 räntepunkter beroende på kvaliteten hos emittenten, säger han.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.