Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

FastPartner ökar förvaltningsvinsten

Publicerad: 4 juli 2017, 12:05

Sven-Olof Johansson, vd, FastPartner.

FastPartner redovisar ett driftnetto på 229,3 miljoner kronor för andra kvartalet 2017, en ökning med 9 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal under 2016. Ökningen förklaras huvudsakligen av nyuthyrningar men även av fastighetsförvärv som gjordes under 2016 och 2017.


Ämnen i artikeln:

FastPartner Fastigheter

FastPartner redovisar ett driftnetto på 229,3 miljoner kronor för andra kvartalet 2017, en ökning med 9 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal under 2016. Ökningen förklaras huvudsakligen av nyuthyrningar men även av fastighetsförvärv som gjordes under 2016 och 2017. Överskottsgraden sjunker marginellt vilket indikerar att fastighetskostnaderna ökat proportionerligt aningen mer än intäkterna men med en överskottsgrad på 69,4 procent är det inget större orosmoment.

Bolagets förvaltningsresultat för kvartalet ökar med 16,5 miljoner kronor till 166,7 miljoner och där förklaras ökningen dels av det ökade driftnettot, dels av att räntenettot förbättrats vilket i sin tur förklaras av lägre räntekostnader.

Orealiserade värdeförändringar på fastigheter faller med 219 miljoner kronor varför periodens resultat före skatt sjunker ganska markant men det motverkas dock av att man har realiserade värdeförändringar om 40,4 miljoner kronor och en lägre negativ resultateffekt av räntederivat och finansiella placeringar.

FastPartners samlade fastighetsvärde uppgick vid halvårsskiftet till 17,5 miljarder kronor och tillgångarna till 18,9 miljarder. Eget kapital är 6,9 miljarder och soliditeten därmed starka 36,3 procent och belåningsgraden är 57,2 procent och räntetäckningsgraden starka 4 gånger räntekostnaderna.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FastPartner Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.