Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Fastilium ansöker om avlistning

Publicerad: 9 september 2015, 09:24

Fastilium ansöker om avlistning från Nasdaq First North. Bakgrunden till beslutet ligger i att Nasdaq haft synpunkter på bolagets historik, och att man inte lyckats tillfredsställa kraven på tillställande av information.


Ämnen i artikeln:

First North

Fastilium ansöker om avlistning från Nasdaq First North. Bakgrunden till beslutet ligger i att Nasdaq haft synpunkter på bolagets historik, och att man inte lyckats tillfredsställa kraven på tillställande av information.

”Bolaget har inte hörsammat Nasdaq First Norths begäran om att dels offentliggöra väsentlig information till marknaden, dels inkomma med en fullständig bolagsbeskrivning i anledning av Fastiliums övergång till fastighetsbolag samt ytterligare redogörelser för ett antal omständigheter och frågeställningar” står det i ett pressmeddelande.

Åtgärderna för att inskaffa kapital och återge information, som den nya styrelsen skulle vidta efter årsstämman 2015, har inte varit tillräckliga för att korrigera bristerna.

En formell ansökan om avlistning har lämnats in och sista handel med bolagets aktie offentliggörs i samband med avlistningsbeslutet.

Efter att bolaget noterats på First North inrättade de den 26 augusti en kontrollbalansräkning, då man ansåg att det var troligt att en sådan skulle visa att det egna kapitalet understiger det registrerade aktiekapitalet med minst hälften. ”Då kommer styrelsen att vidta de åtgärder som lagar och andra regelverk föreskriver, sa man då.

Efter att Fastilium bestämt sig för att övergå till fastighetsbolag, inleddes ett nytt listningsförfarande. Det avbryts nu och kommer ”istället ersättas av en större omstrukturering av hela bolaget organisation och ledning, efter vilket bolaget avser ansöka om återlistning på Nasdaq”.

Redaktionen

Källa: Fastilium

Ämnen i artikeln:

First North

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.