Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Fastighetsindex över 2600

Publicerad: 23 augusti 2016, 16:51

Foto: Anna Bristrand.

2611,03. Så lyder den nya all-time high noteringen för Stockholmsbörsens fastighetsindex som noterades på tisdagen. Det är första gången index överskrider 2600 och sedan halvårsskiftet har fastighetsindex nu stigit med 12 procent.


Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

2611,03. Så lyder den nya all-time high noteringen för Stockholmsbörsens fastighetsindex som noterades på tisdagen. Det är första gången index överskrider 2600 och sedan halvårsskiftet har fastighetsindex nu stigit med 12 procent. Hittills i år har det stigit med 16,63 procent.

Fastighetsaktierna fortsätter sin resa uppåt på börsen och även om det emellanåt kommer dåliga dagar, eller till och med veckor, verkar ingenting kunna rubba den positiva trenden. Samtidigt som fastighetsindex har stigit med 16,6 procent sedan årsskiftet har börsens generalindex fallit med 0,2 procent. Fastighetsaktiernas avkastning är således överlägsen övriga börsens och då stigande priser i regel kan förknippas med stor efterfrågan kan vi lugnt konstatera att efterfrågan efter fastighetsaktier är väldigt stor för närvarande, betydligt större än efter andra sektorer.

Det i sin tur kan förklaras med att fastighetsaktierna ju generellt är förknippade med lägre risk än övriga aktieslag, då bolagens underliggande tillgångar ses som likvida och trygga, samtidigt som fastighetsbolagen på grund av den pågående yield-kompressionen har kunnat visa upp väldigt bra vinst på sista raden, något som förhindrar att deras p/e-tal skenar iväg.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.