Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Fastighetsindex mot nya höjder

Publicerad: 24 Januari 2013, 15:33

Stockholmsbörsen fastighetsindex slog rekord. Vid börsens stängning noterades indexvärdet 1 055,19 vilket är det högsta värdet som noterats, åtminstone sedan sekelskiftet.


Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen fastighetsindex, OMX Stockholm Real Estate GI, slog på torsdagen rekord. Vid börsens stängning noterades indexvärdet 1 055,19 vilket är det högsta värdet som noterats, åtminstone sedan sekelskiftet. Det tidigare rekordet som sattes 20 maj 2011 låg på 1 050,8.

Börsens fördelaktiga utveckling den senaste tiden har inte gått fastighetsaktierna förbi. De allra flesta av de 17 aktierna har stigit över en längre period vilket i sin tur har lett till att index stigit till den historiska nivån. Samtidigt har fastigheter som tillgångsslag blivit mer attraktiva för investerare vilket även det verkat för att öka fastighetsaktiernas attraktivitet.

Sedan årsskiftet har fastighetsindex emellertid inte stigit så värst mycket, med 2,7 procent, men sedan slutet på andra kvartalet 2012 är uppgången desto mer imponerande, 13 procent.

Hur länge det nya rekordet kommer att stå sig återstår att se men sannolikheten att det inte lever så värst länge måste anses vara ganska stor.

Uppdaterat: På fredagen fortsatte fastighetsindex sin resa mot nya höjder och stängde på 1 062,29 vilket var en höjning med 0,67 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.