Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Fastighetsbolagen aktiva framöver

Publicerad: 9 Januari 2013, 09:00

Fastighetsbolagen kan bli bland de mer aktiva på obligationsmarknaden den närmaste tiden. Det menar Louis Landeman, kreditanalyschef på Danske Bank Markets.


Ämnen i artikeln:

HufvudstadenKlövern FastigheterVasakronan Fastigheter

Fastighetsbolagen kan bli bland de mer aktiva på obligationsmarknaden den närmaste tiden. Det menar Louis Landeman, kreditanalyschef på Danske Bank Markets, som i ett samtal med Nyhetsbyrån Direkt som i sin tur citeras av Affärsvärlden, säger att högavkastande företag  troligen kommer att vara emittera aktivt framöver.

Spanska telekombolaget Telefonica emitterade igår en tioårig obligation och enligt Louis Landeman tyder det på att efterfrågan efter högavkastande obligationer fortsatt kommer att vara stor. Den trenden tror han också på i Sverige.

Noterbart är att på listan över icke-finansiella företag som emitterade obligationer i december återfinns en hel del fastighetsbolag, bland andra Vasakronan, Klövern och Hufvudstaden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.