Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Fastator ny majoritetsägare i Företagsparken

Publicerad: 2 december 2021, 07:53

Fastator har genomfört ett antal transaktioner som leder till att bolaget blir majoritetsägare i Företagsparken med en ägarandel om totalt 79 procent.


Ämnen i artikeln:

Fastator

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastator har förvärvat befintliga aktier i innehavsbolaget Företagsparken, sålt fastigheter om 400 miljoner kronor och sitt innehav i Abamco Fastigheter till Företagsparken samt konverterat samtliga ägarlån till eget kapital i Företagsparken. Genom transaktionerna blir Fastator majoritetsägare i Företagsparken med en ägarandel om totalt 79 procent.

Läs även: Fastator flyttar till börsens huvudlista

Företagsparkens fastighetsvärde uppgår nu till 3,6 miljarder kronor – upp från 0,8 miljarder kronor i början av året. Förvärvet av befintliga aktier i Företagsparken finansieras med likvida medel.

Företagsparkens styrelseordförande Leif Östling och vd Joakim Orthén blir i samband med transaktionerna aktieägare i Företagsparken med ett innehav om vardera knappt 1 procent av aktierna.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Fastator

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.