Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Får dispens från budplikt i Corem

Publicerad: 28 november 2017, 13:19

Rutger Arnhult, vd på Klövern.

Foto: Klövern.

Aktiemarknadsnämnden har beslutat att ge Rutger Arnhult dispens från budplikt på Corem Property Group. Budplikt skulle annars uppstå då hans andel av rösterna i bolaget ökar i samband med dess fondemission.


Ämnen i artikeln:

Corem Property GroupRutger Arnhult

Aktiemarknadsnämnden har beslutat att ge Rutger Arnhult dispens från budplikt på Corem Property Group. I samband med Corems fondemission av det nyetablerade aktieslaget B-aktier skulle Arnhults andel av rösterna i bolaget öka marginellt då Corems preferensaktier inte deltar i fondemissionen.

Rutger Arnhults direkta och indirekta innehav i Corem uppgår sedan tidigare till 39,4 procent av rösterna i bolaget och han har redan fått dispens från budplikt från AMN men då innehavet skulle öka, om än marginellt, behövs nu dispens vilket nu beviljas.

Argumentet för att få dispens är att Arnhult inte kan avstå från att delta i emissionen då det rör sig om en fondemission och han tilldelas aktier i förhållande till tidigare innehav. Dessutom påverkar emissionen inte att kontrollen över bolaget påverkas. Detta argument godkänner AMN och ger därmed Arnhult dispens. Han kan dock inte köpa aktier i bolaget på egen hand utan att budplikt uppstår, enligt AMN:s uttalande.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.