Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Fabeges vinst ökar - men även vakansgraden

Publicerad: 20 oktober 2021, 05:58

Fabege rapporterar en ökad vinst för det tredje kvartalet, men vakansgraden har stigit sedan halvårsskiftet och mycket av fokuset är på pandemin och tiden efter den 29 september.


Ämnen i artikeln:

FabegeKvartalsrapport

— Hur efterfrågan på våra kontor kommer utvecklas och vilka långtidseffekterna blir av pandemin är för tidigt att förutspå i dag, säger vd Stefan Dahlbo i rapporten.

Fabeges förvaltningsresultat steg 7 procent till 404 miljoner kronor i det tredje kvartalet, upp från 376 miljoner motsvarande kvartal förra året. Enligt Infront väntades en vinst på 411 miljoner i kvartalet. Hyresintäkterna ökade 4 procent till 721 miljoner kronor.

Fagebe skriver att man haft ett aktivt kvartal med en positiv nettouthyrning på 74 miljoner kronor. De omförhandlingar som gjordes under perioden ledde till hyresökningar på 11 procent.

Vakansgraden på 10 procent i förvaltningsbeståndet är fortsatt för hög, skriver bolaget, upp från 9 procent vid samma tid i fjol och även vid det senaste halvårsskiftet.

— Pandemin har haft en negativ effekt på uthyrningsgraden, men en betydande del av redovisad vakans avser pågående hyresgästanpassningar för tecknade men ej inflyttade ytor. 

Här nämner Fabege den stora vakansen i fastigheten Nöten när Skatteverket flyttar ut i mars 2022. 

— Arbetet med att hyra ut fastigheten och anpassa den till flera hyresgäster har inletts, och jag är inte orolig över att vi ska få några strukturella vakanser varken i Nöten eller i vår övriga portfölj, säger vd Stefan Dahlbo.

Läs även: Allt större intresse för att omvandla kontor till bostäder – så gör du 

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

FabegeKvartalsrapport

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.