Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Fabeges förvaltningsresultat något lägre än väntat

Publicerad: 26 april 2022, 05:46

Stefan Dahlbo, vd Fabege.

Foto: Jeanette Hägglund

Fabeges förvaltningsresultat uppgick till 381 miljoner kronor (346) i årets första kvartal. Något lägre än Infronts analytiker hade väntat (386). Fabeges Vd Stefan Dahlbo är dock nöjd.


Ämnen i artikeln:

FabegeStefan DahlboSvepet

– Jag är nöjd med ökningen av förvaltningsresultatet och att den positiva trenden från före årsskiftet har fortsatt in i början av 2022, kommenterar han. 

Fabeges hyresintäkter uppgick till 762 miljoner kronor (707). Analytikerna i Infronts sammanställning av åtta estimat hade väntat 761 miljoner kronor.

Läs även: Starkt hållbarhetsarbete - men Fabege backar på viktig post: ”Speglar den utmaning byggbranschen står inför”

– På hyresmarknaden fortsätter den positiva trenden från förra kvartalet med många förfrågningar och visningar. Vi ser fortfarande en liten avvaktande attityd till att fatta beslut. Nettouthyrningen blev 8 miljoner kronor vilket jag är nöjd med, med tanke på att kvartal ett ofta är ett kvartal med lägre aktivitet, kommenterar Stefan Dahlbo i vd-ordet. 

Kvartalets orealiserade värdeförändringar på fastigheter uppgick till 2,1 miljarder kronor jämfört med 514 miljoner kronor motsvarande kvartal föregående år.

Efter skatt summerades Fabeges resultat till 2,8 miljarder (863). Resultatet per aktie var 8,69 kronor (2,64).

– Vi har en stark balansräkning, en stabil kundbas, ett modernt fastighetsbestånd i bra lägen med många utvecklings- och projektmöjligheter så trots en osäker omvärld med många utmaningar är jag optimistisk inför ett fortsatt 2022, kommenterar Stefan Dahlbo. 

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

FabegeStefan DahlboSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.