Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Fabege höjer ribban för sig själva

Publicerad: 13 november 2015, 11:45

Christian Hermelin, vd, Fabege.

Fabeges finansiella mål har setts över och bolaget har därför beslutat att sänka målet för bolagets belåningsgrad så att den långsiktigt inte ska överskrida 55 procent. I dagsläget ligger målet på 55 procent.


Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Syftet med detta är enligt vd Christian Hermelin att sänka den finansiella risken i bolaget och stärka balansräkningen för att kunna ta tillvara de potientiella möjligheter som kan uppstå på marknaden.

Fabege har även valt att sätta ribban högre när vad gäller sin förvaltning och höjer effektivitetsmåttet överskottsgrad med 5 procentenheter på fem år. Således vill man att överskottsgraden om fem år ska överstiga 75 procent istället för 70 procent som målet är nu.

Bolaget identifierar överskottsgraden som ett av de viktigaste verksamhetsmålen och Christian Hermelin konstaterar att den har stadet förbättrats de senaste åren.

”Vi har en ambition att sänka vakanserna och samtidigt ha fortsatt fokus på kostnadseffektivisering. Att många kunder väljer att stanna kvar i våra lokaler i kombination med ett alltmer modernt bestånd gör att vi nu är mogna för en mer kraftfull målsättning om ökad överskottsgrad,” kommenterar han.

Sverrir Thór

Källa: Marknadsmeddelande från Fabege

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.