lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Fabege får banklån med differentierad prissättning

Publicerad: 21 november 2016, 04:28

Fabege har tagit upp ett lån om 1,6 miljarder kronor hos Danske Bank. Ett vanligt förfarande hos bolaget men det som är ovanligt är att en del av lånet är det som kallas grön finansiering, alltså avsett för investeringar i hållbara projekt.

Ämnen i artikeln:

Danske BankFabege Fastigheter

Fabege har tagit upp ett lån om 1,6 miljarder kronor hos Danske Bank. Ett vanligt förfarande hos bolaget men det som är ovanligt är att en del av lånet är det som kallas grön finansiering, alltså avsett för investeringar i hållbara projekt. Vidare har lånet en differentierad prissättning så att fastighetsbolagets räntekostnad är lägre för den gröna delen av lånet än för den vanliga. Det bekräftar Åsa Lind, finanschef på Fabege i samtal med Fastighetsnytt.

– Det är en mindre del av lånet som är grön men av den delen har vi en lägre marginalkostnad, säger hon.

Man går dock inte ut med hur stor del av totalsumman på 1,6 miljarder är grön och räntevillkoren är inte heller offentliga.

Fabege har en ambition att miljöcertifiera hela sitt bestånd innan utgången av 2018 och på sikt ser man gärna att hela finansieringen är grön, säger Åsa Lind.

– För att det ska kunna hända behöver bankerna skapa förutsättningar för att ge grön finansiering och det är positivt att Danske Bank nu tar detta steg. Bankerna har stora möjligheter att påverka utvecklingen i en positiv riktning, säger hon.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev