Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ett fantastiskt år för samhällsbyggnadsaktierna

Publicerad: 5 januari 2015, 00:00


Nu har vi lagt året 2014 till handlingarna och när vi sammanfattar kan vi konstatera att för fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen har det varit ett helt fantastiskt börsår. Även när man, eller kanske i synnerhet om man, tar hänsyn till den dip som drabbade hela börsen under hösten. När börsens portar slog igen för 2014 låg fastighetsindex, OMX Stockholm Real Estate GI, på 1769,83 og hade stigit med smått osannolika 38,6 procent sedan 2013 års sista handelsdag.

Även vårt eget aktieindex, FSBX, steg rejält under året, med 15,14 procent och då ska man ha i åtanke att vi inte började räkna indexet förrän 6 maj när den största stigningen på börsen redan hade ägt rum. FSBX avslutade året på 115,14.

Under de kommande dagarna kommer jag att sammanställa vilka bolag som stigit mest etcetera. Jag kommer även att göra en prognos för året som nu har börjat men tills vidare kan ni läsa min börskrönika som publicerades på börssidan strax före jul.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.