Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Estea öppnar ny fond

Publicerad: 21 maj 2015, 11:55

Estea har startat en ny investeringsfond, Sverigefastigheter 3, som kommer att investera i kommersiella fastigheter. Fonden som öppnade för inflöde av kapital på onsdagen, via försäljning av kapitalandelsbevis, kommer i ett första skede att få högst 400 miljoner kronor i eget kapital.

Ämnen i artikeln:

Estea

Estea har startat en ny investeringsfond, Sverigefastigheter 3, som kommer att investera i kommersiella fastigheter. Fonden som öppnade för inflöde av kapital på onsdagen, via försäljning av kapitalandelsbevis, kommer i ett första skede att få högst 400 miljoner kronor i eget kapital vilket givet den finansiella hävstången ger den en investeringskapacitet om cirka 1 miljard kronor, enligt Leif Vang Hansen, kommunikationschef på Estea.

– Fonden stänger 10 juni men vi kan komma att öppna den igen för investeringar, exempelvis till hösten.  Absolut högst kan vi ta in 1 miljard kronor i eget kapital och givet hävstången innnebär det en investeringskapacitet på cirka 4 miljarder kronor, säger han i samtal med Fastighetsnytt.

Sverigefastigheter 3 för redan dialoger med säljare utan att kunna uttala sig om vilka enligt Leif Vang Hansen som säger att Estea ser fortsatt positivt på den svenska fastighetsmarknaden. Man har dock inte ingått några avtal, betonar Esteas kommunikationschef. Även systerfonden Sverigefastigheter 2 kan komma att köpa någon fastighet till men den fonden är stängd och kommer inte att ta emot mer pengar. Den har ett marginellt investeringsutrymme kvar, enligt Leif Vang Hansen.

Kapitalandelsbevisen till den nya fonden kommer att tas upp för handel på Nordic Derivatives Exchange vecka 25 och Erik Penser Bankaktiebolag kommer att agera likviditetsgarant. Bevisen ger en ränta om 6,25 procent per år och eventuell vinstutdelning kan tillkomma. Fonden har en löptid på fem år men den kan vid vissa omständigheter komma att förlängas med två år. Avanza Bank är finansiell rådgivare till fonden och emissionsinstitut medan Wistrand Advokatbyrå är legal rådgivare.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev