Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Erik Selin: Man ska aldrig sälja sina barn

Publicerad: 13 juli 2016, 09:29

Erik Selin.

Foto: Sverrir Thór.

Jag har aldrig sålt några aktier i Balder och kommer förhoppningsvis aldrig att göra det. Det säger Erik Selin, vd för och huvudägare i Balder, i sitt anförande på Kapitalmarknadsdagarna i Båstad.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterErik Selin

Jag har aldrig sålt några aktier i Balder och kommer förhoppningsvis aldrig att göra det. Det säger Erik Selin, vd för och huvudägare i Balder, i sitt anförande på Kapitalmarknadsdagarna i Båstad. Han beskriver bolaget som att det är som ett barn för honom, och andra på Balder.

– Man ska aldrig sälja sina barn, det är ingen prisfråga, säger han och röner ett stort skratt ifrån publiken.

Av Selins anförande att döma är det mycket slumpen som styr vilka affärer bolaget gör och han nämner investeringen i finska bostadsbolaget Sato som exempel.

– Jag hade aldrig hört talats om det bolaget innan SEB ringde mig och gjorde mig uppmärksam om det. Jag tackade först nej men läste sedan på och ringde tillbaka. Nu älskar jag det bolaget och det var bara en slump att jag fick reda på det.

Balder äger idag majoriteten av aktierna i Sato.

Bostäder utgör i dagsläget en stor del av Balders portfölj och vd:n berättar att man kommer att fortsätta satsa på bostäder, bland annat utvecklingen av sådana. Man har en hel del detaljplaner i pipeline men Erik Selin säger att produktion i dessa knappast kommer att komma igång förrän 2018.

– Det är lite märkligt att man kan inte få en detaljplan i Göteborg där man bott hela sitt liv men i Köpenhamn går det hur bra som helst, säger han.

I Köpenhamn har Balder sedan några år tillbaka en del bostadsprojekt, projekt som Erik Selin säger sig vara väldigt nöjd med.

Erik Selin betonar vikten av att det ska vara roligt att göra affärer, han är opportunistisk i sin approach till affärer och konstaterar att det inte finns någon övergripande strategi utan man gör de affärer som verkar bra vid varje tidpunkt.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.