Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Entra spår stigande avkastningskrav efter stark Q1-rapport

Publicerad: 22 april 2022, 06:34

Sonja Horn, vd Entra, rapporterar vinstökningar för början av året. Foto: Entra/Dilok Klaisataporn

Norska Entra med Balder och Castellum högst upp på ägarlistan redovisar ett förvaltningsresultat på 433 miljoner kronor för det första kvartalet, upp med 17 procent från motsvarande kvartal ifjol. Det visar delårsrapporten.

Ämnen i artikeln:

SvepetCastellumEntra FastigheterBalder Fastigheter

Björn Rundström

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se


Hyresintäkterna ökade med 32 procent till 781 miljoner kronor och värdeförändringarna summerades till 3,1 miljarder. Före skatt landade vinsten på 3,6 miljarder, vilket är nära en tredubbling.

Under kvartalet nytecknade eller förlängde Entra hyreskontrakt totalt värda 65 miljoner kronor i årstakt, eller avseende knappt 30 000 kvadratmeter. Vid kvartalsskiftet var uthyrningsgraden 97,3 procent, ner från 98.1 procent ett år tidigare, och med en genomsnittlig kontraktstid på 6,6 år (6.9).

Entra skriver i rapporten att kontorsefterfrågan är stark, framför allt i Oslo. Bolaget noterar också en viss uppgång i framför allt långräntan, vilket isolerat borde påverka avkastningskraven i sektorn. Samtidigt mildrar den stigande inflationen, som är fullt kompenserade i Entras hyreskontrakt, och den starka hyresmarknaden effekten något, skriver bolaget. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev