Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

En trend att följa i sommar

Publicerad: 6 Juli 2015, 00:00


Andra kvartalet 2015 hör nu historien till och som sig bör innebär det att en rapportflod är att vänta. Då många bolag vill få det överstökat innan semestern kommer floden för Q2 oftast lite snabbare än för andra kvartal men det finns dock en hel del bolag som tar den tid de får. De första rapporterna har dock redan börjat offentliggöras.

Vi på Fastighetsnytt har stängt för semester från och med idag så någon analys av Q2 kommer inte förrän i augusti (och då i en komprimerad form) men tills dess vill jag tipsa om en trend som har visat sig i de rapporter som redan har publicerats och sannolikt kommer att finnas i de flesta av rapporterna.

Denna trend är att resultatposten Orealiserade värdeförändringar i räntederivat, som en längre tid har fungerat som ett sänke, nu börjar utvecklas i positiv riktning. Detta beror på att de långa räntorna har stigit under andra kvartalet och då fastighetsbolagen använder sina räntederivat för att säkra upp en långsiktig räntebindning skapas nu övervärden när bolagen marknadsvärderar sina derivat och jämför med deras nominella värden. Vi kan därmed vänta oss att de allra flesta fastighetsbolag kommer att ha positiva resultateffekter på sista raden från sina räntederivat.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.