Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

En stark börstorsdag

Publicerad: 20 september 2013, 09:10

De investerare som placerar sina pengar i fastighetsbolag var synnerligen aktiva på börsen under torsdagen.


Ämnen i artikeln:

OMX

Den dagen uppgick omsättningen till närmare 406 miljoner kronor, vilket i sig inte är så ovanligt men det ovanliga är att den höga omsättningen fördelades på fler bolag än vanligt.

Ofta är det så att ett enda bolag står för majoriteten av volymen men på torsdagen såg hela nio bolag volymen i sin aktie överstiga 10 miljoner kronor. Vilka nio bolag det var framgår av tabellen och likaså att det tionde, Atrium Ljungberg, hade en omsättning på drygt 9 miljoner kronor.

Även sett till bolagens aktiekurser var det en bra dag och index steg med lite drygt 2 procent. Endast Fast Partner sjönk i pris, med 1,35 procent. Mest av alla steg Klövern, med 3,45 procent.

Den mest sannolika förklaringen till den starka torsdagen är att på onsdagskvällen meddelade USA:s centralbank, Federal Reserve, att man inte skulle ändra sin policy om kvantitativa lättnader.

Börsdagen

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

OMX

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.