Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

“En negativ trend bruten”

Publicerad: 4 juli 2013, 10:59

Savills Sweden uppskattar transaktionsvolymen på fastighetsmarknaden under årets andra kvartal till 29 miljarder kronor, vilket är en ökning med 12 procent jämfört med motsvarande kvartal 2012. Sett till första halvåret 2013 uppgick transaktionsvolymen till 46 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Savills

Jämför man antalet genomförda transaktioner under andra kvartalet med motsvarande kvartal 2012 visar det sig att antalet ökade med 23 procent vilket enligt Savills innebär att den negativa trenden med ett kontinuerligt fallande transaktionstempo sedan början av 2011 har brutits.

”Den svaga inledningen på 2013 har ersatts av en mer likvid marknad med ett stigande antal genomförda affärer, vilket bättre speglar det stora intresse som finns för fastighetsinvesteringar och transaktionsvolymen hade sannolikt varit högre om utbudet på marknaden varit större,” skriver Peter Wiman, analyschef på Savills i ett pressmeddelande.

Vidare skriver han att det låga ränteläget, en osäker börs samt en historiskt sett mycket låg avkastning på obligationer gör att fastigheter framstår som ett mycket intressant investeringsalternativ.

Det på marknaden dominerande segmentet under andra kvartalet var hyresbostäder som stod för 38 procent av den totala transaktionsvolymen och intresset är enligt Savills fortfarande mycket stort.

En bidragande faktor till att marknaden brutit den negativa trenden är att det har blivit något enklare att erhålla finansiering men kraven från finansiärer är dock alltjämt höga och belåningsgrader ligger på låga nivåer.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från Savills

Ämnen i artikeln:

Savills

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.