Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Emitterar världens första gröna certifikat

Publicerad: 21 september 2018, 10:50

Vasakronan har emitterat tre certifikat till ett sammanlagt nominellt värde om 610 miljoner kronor. Likviden för certifikaten får endast användas till hållbara investeringar och enligt ett pressmeddelande från bolaget är det de första gröna företagscertifikaten som emitteras i världen.


Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Bland investerarna i certifikaten återfinns Alcur Fonder, LKAB, Länsförsäkringar fonder, Nordea Asset Management, Swedbank Robur och SEB Investment Management.

Vasakronan har även tagit fram ett nytt ramverk för sin gröna finansiering och har omarbetat och utvidgat sitt gamla ramverk, vilket har varit en förutsättning för emissionen av de gröna certifikaten. Ramverket som omfattar alla bolagets gröna låneinstrument har granskat av norska klimatforskningsinstitutet Cicero och fått högsta betyg. Emissionen sker i samarbete med SEB.

– Det är numera uppenbart för alla att det är lönsamt att bedriva sin verksamhet på ett hållbart sätt. När vi nu tillför nya gröna låneinstrument erbjuder vi kapitalmarknaden ytterligare möjligheter att aktivt bidra till minskad klimatpåverkan, kommenterar Vasakronans finanschef Thomas Nystedt.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.