Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Emitterar obligationer om 275 miljoner

Publicerad: 19 augusti 2016, 12:42

ALM Equity förvärvade tidigare i år en del av fastigheten Städet 2 i södra Häggvik, Sollentuna. Detaljplanen medger cirka 1 200 bostäder. Bild: ALM Equity.

ALM Equity har emitterat ytterligare obligationer om 275 miljoner kronor. De ingår i bolagets befintliga utestående obligationslån inom ett rambelopp av totalt 1 miljard kronor.


Ämnen i artikeln:

ALM Equity

ALM Equity har emitterat ytterligare obligationer om 275 miljoner kronor.  De ingår i bolagets befintliga utestående obligationslån inom ett rambelopp av totalt 1 miljard kronor.

Efter emissionen kommer det utestående obligationslånet att uppgå till 600 miljoner kronor.

Obligationerna kommer att löpa med en rörlig ränta om Stibor 3m + 6,75% och prissattes till 100,00% av det nominella värdet.

Emissionslikviden kommer att användas till allmänna företagsändamål, som finansiering av investeringar och förvärv av bostadsprojekt.

– Vi är nöjda med att den här efterföljande emissionen har tagits emot väl av marknaden, vilket påvisar att kapitalmarknaden har fortsatt gott förtroende för ALM Equity. Den efterföljande obligationen kommer att ytterligare stödja bolagets fortsatta tillväxt, säger Joakim Alm, VD.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

ALM Equity

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.