Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Efter Oscar: Dragfast ökar och blir näst största ägare i Logistea

Publicerad: 23 maj 2022, 12:24

Niklas Zuckerman, vd på Logistea.

Foto: Logistea

Dragfast, som kontrolleras av bröderna Dragicevic, ökar sitt ägande i Logistea till motsvarande 9,2 procent av kapitalet och 18,5 procent av rösterna.


Ämnen i artikeln:

SvepetLogistea

I fredags klev Dragfast in som nya storägare i Oscar Properties med ett innehav om 16,7 miljoner aktier. En post som motsvarar 11,6 procent av kapital och röster – samma mängd röster som Castellum sålde av i torsdags.

Nu slår Dragfast till igen. Bolaget vars ägare initialt gjort stora pengar på att leverera råvaror till korvfabriker, ökat sitt ägande i Logistea till motsvarande 9,2 procent av kapitalet och 18,5 procent av rösterna.

Läs mer: På nytt jobb - så rekryterade branschen i april 

Därmed seglar Dragfast upp som näst största ägare i fastighetsbolaget Logistea, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Tidigare, enligt en uppdatering per 30 april, var Dragfast tolfte största ägare i Logistea med ett innehav motsvarande 2,3 procent av kapitalet och 1,3 procent av rösterna, enligt Holdings.

Ökningen har skett genom köp av både A- och B-aktier den 20 maj, framgår av ett flaggningsmeddelande. Tidigare ägde Dragfast inga A-aktier i Logistea.

Dragfast är även stora ägare i SBB med 12,3 procent av rösterna. 

 

 

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SvepetLogistea

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.