Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

East Capital Explorer dubblar portföljen

Publicerad: 12 maj 2014, 10:48

East Capital Explorer AB har tecknat ett preliminärt avtal om att förvärva kontorsfastigheten Vilnius Business Harbour inklusive en angränsande tomt från byggherren SPV Nekilnojamojo Turto Gama.


Ämnen i artikeln:

East Capital

Kontorsfastigheten byggdes 2008 med en uthyrningsbar yta om 28 415 kvadratmeter. East Capital Explorers initiala investering i eget kapital förväntas uppgå till 22 miljoner euro. Den totala köpeskillingen, inklusive eget kapital och lånefinansiering, kommer att offentliggöras när affären slutförts, vilket förväntas ske innan slutet av maj. I och med förvärvet dubblar man sin baltiska fastighetsportfölj.

– Det här förvärvet är helt i linje med vår strategi att öka exponeringen mot fastigheter och direktinvesteringar i bolag i Baltikum, och att skapa en mer koncentrerad portfölj av kärninnehav. Den baltiska fastighetssektorn har blivit allt mer attraktiv sett till riskjusterad avkastning. Vi är övertygade om att Vilnius Business Harbour är ett starkt tillskott i portföljen, säger Catharina Hagberg, tf vd för East Capital Explorer, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande East Capital Explorer

Ämnen i artikeln:

East Capital

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.