Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Dystert på börsen

Publicerad: 15 april 2013, 07:47

Det är riktig måndagsstämning på börsen denna måndag. Drygt två timmar efter att handeln inleddes har generalindex sjunkit med 0,9 procent och OMX S30 har sjunkit med 1 procent.


Ämnen i artikeln:

OMX

Fastighetsaktierna har hållit emot lite bättre men är dock inte på plus som i fredags då fastigheter var ett aktieslag som generellt gick emot strömmen. I skrivande stund har fastighetsindex fallit med 0,4 procent.

Stockholmsbörsen är inte den enda som faller på måndagen, i princip samtliga europeiska börser har backat och det samma gäller de asiatiska. Orsaken stavas sämre BNP-tillväxt än väntat i Kina, som publicerade sin BNP-data på måndagen.

Bland fastighetsaktierna är det FastPartner och Sagax A som har klättrat mest medan Sagax B och Balder har sjunkit mest.

Uppdaterat kl. 16:28: Cirka en timme före börsens stängning var bilden i princip den samma som på förmiddagen. De europeiska börserna har fallit och de svenska likaså, om än inte riktigt lika skarpt som på förmiddagen. Fastighetsindex har närmat sig övriga börsen och ligger på -0,67 procent. FastPartner och Atrium Ljungberg är enda aktier som har stigit medan Sagax B och Heba leder förlorarligan.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

OMX

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.