Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Diös bättre än väntat i första kvartalet

Publicerad: 28 april 2022, 05:23

Foto: Tina Stafren, Dilok Klaisataporn

Dlös förvaltningsresultat ökade 17 procent i det första kvartalet till 271 miljoner kronor, vilket var 14 miljoner högre än Infronts snittprognos på 257 miljoner. Bolaget ser fortsatt positivt på sin marknad med tyngdpunkt i norra Sverige.


Ämnen i artikeln:

SvepetDiös FastigheterKnut RostNorthvolt

Värdeförändringarna på fastigheter summerade till 533 miljoner kronor jämfört med 418 miljoner kronor föregående år. Nettouthyrning var 22 miljoner ”på en fortsatt stark marknad”.

Vd Knut Rost skriver att bolaget verkar på en glödhet marknad

– Intresset för vår marknad är mycket stort och den gröna omställningen omfattar inte bara de nordligaste delarna av Sverige, säger han och pekar på Northvolts omvandling av pappersbruket i Borlänge till en fabrik för cirkulär batteriproduktion. 

– Etableringen innebär kring 1 000 nya arbetstillfällen i Borlänge, vilket naturligtvis kommer ge positiva ringar på vattnet även för vår affär, fortsätter han.

När det gäller de negativa omvärldsfaktorerna som kriget i Ukraina säger Rost att det är för tidigt att veta vilka effekterna blir.

– Exakt hur återstår att se, men energi, materialkostnader och ränteläge är frågor vi lever nära och agerar på. 

De totala intäkterna ökade till 539 miljoner kronor. Väntat enligt Infronts sammanställning av fyra analytikers estimat var 533 miljoner kronor.

Efter skatt blev resultatet 708 miljoner kronor (522).

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.