tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Dingizian lämnar Victoria Parks styrelse

Publicerad: 24 juli 2018, 09:58

Greg Dingizian huvudägare Victoria Park Foto: Wikipedia/Johan Wessman Öresundsinstitutet

Victoria Park har tillsatt en ny styrelse vid tisdagens extra bolagstämma i spåren av att tyska Vonovia blivit majoritetsägare. Det medför bland annat att grundaren och den tidigare huvudägaren Greg Dingizian lämnar sitt styrelseuppdrag samtidigt som Vonovias vd Rolf Buch tar över ordförandeklubban.

Ämnen i artikeln:

Greg DingizianVictoria Park Fastigheter

Dingizian var tidigare största ägare i bolaget men han sålde tidigare i år av hela sitt innehav till det amerikanska private equity-bolaget Starwood, som lade ett bud på Victoria Park i början av april. Sedemera lade även Vonovia ett bud, vilket resulterat i att de nu innehar 56,7 procent av rösterna och 48,9 procent av kapitalet i Victoria Park.

Den nya styrelsen kommer bestå av sju ledamöter utan suppleanter. Rolf Buch, Fabian Heß, Helene von Roeder, Peter Hohlbein och Jens Nagel valdes till nya styrelseledamöter medan Anders Pettersson och Peter Strand omvaldes. Rolf Buch ersätter Peter Strand som styrelseordförande. Utöver Dingizian så lämnar även Henrik Bonde, Pia Kinhult, Sofia Ljungdahl, Lennart Sten och Isabelle Wikner styrelsen.

Framöver kommer valberedningsarbetet utföras av den nya huvudägaren Vonovia.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev