Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

“Det går bra för Wihlborgs”

Publicerad: 12 juli 2016, 09:38

Foto: Sverrir Thór.

Wihlborgs har gjort en del avyttringar under året och man ska passa på nu när marknaden är stark att avyttra fastigheter. Det säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs, på Kapitalmarknadsdagarna i Båstad.


Ämnen i artikeln:

Anders JarlWihlborgs Fastigheter

Wihlborgs har gjort en del avyttringar under året och man ska passa på nu när marknaden är stark att avyttra fastigheter. Det säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs, på Kapitalmarknadsdagarna i Båstad. Bolaget har enligt sin delårsrapport för andra kvartalet sålt fastigheter för 520 miljoner hittills i år.

Anders Jarl påminner om att bolagets affärsidé är att tjäna pengar på kassaflöden vilket innebär att man nu ligger i en fas där fokus ligger på förvaltning och projekt.

Wihlborgs fastighetsvärde har över en tolvårsperiod, då man delade upp gamla Wihlborgs i Fabege och Wihlborgs, stigit från 7 miljarder kronor till drygt 30 miljarder vid halvårsskiftet 2016, vilket var första gången man kom över 30 miljarder.

– Det går bra för oss, konstaterar en nöjd Anders Jarl.

Bolaget är idag marknadsledande på samtliga av Skånes tre största delmarknader, Malmö, Helsingborg och Lund och de närmaste konkurrenterna har sammanlagt kvadratmetersantal som är ungefär lika stort som Wihlborgs.

I sitt anförande presenterade Jarl ett antal projekt som Wihlborgs nu har påbörjat eller förbereder. Bland annat har man fått marktilldelning i Hyllie och bygger dessutom ett parkeringshus omfattande 400 parkeringsplatser på Dockan i Västra hamnen i Malmö.

– Det projektet möjliggör främst fler bostäder på Dockan, säger han.

Vidare har man påbörjat nya kontorsprojekt i Lund och Malmö där man räknar med en direktavkastning om 6,5 procent på sin investering.

– Det byggs mycket i Malmö nu, nästan dubbelt så mycket som vanligt, men jag vill inte säga att det finns ett överutbud. Take-up är bra och marknaden känns som att den är i balans, säger Anders Jarl.

De två projekt man nämner ovan är byggda på spekulation och dessutom har man inte hyrt ut sitt stora renoveringsprojekt, Gängtappen, men tack vare bra läge är Anders Jarl optmistisk om att de blir fullt uthyrda.

– Alla våra färdigställda projekt är fullt uthyrda, säger han.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.