Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Den negativa börstrenden har vänt

Publicerad: 15 februari 2017, 15:38

Foto: Anna Bristrand.

Den negativa trenden för fastighetsaktier under senhösten och januari har nu vänt och hittills i år har Stockholmsbörsens fastighetsindex stigit med 3 procent. För en månad sen var utvecklingen hittills i år negativ med 4 procent och vändningen är därför tydlig.


Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Den negativa trenden för fastighetsaktier under senhösten och januari har nu vänt och hittills i år har Stockholmsbörsens fastighetsindex stigit med 3 procent. För en månad sen var utvecklingen hittills i år negativ med 4 procent och vändningen är därför tydlig. Sedan bottennoteringen i år, den 17 januari då index noterades till 2062,339 har det stigit med 7,4 procent och på onsdagen stängde marknaden på 2214,37.

Den positiva vändningen förklaras utan tvekan huvudsakligen av att de svenska fastighetsbolagen rent generellt har haft ett mycket bra 2016 och delar ut mycket pengar, något som brukar falla aktiemarknaden i smaken. Dessutom ser de flesta fundamenta i den svenska ekonomin positiva ut vilket även det tyder på att det kommer att bli ett bra 2017. Lägg därtill att Riksbanken har flaggat för fortsatt låga räntor och till och med sagt att risken för räntesänkningar är större i dagsläget än risken för räntehöjningar.

Det mesta tyder därmed på en positiv utveckling även under de kommande veckorna.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.