Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Dan Olofsson går över 10 procent i Victoria Park

Publicerad: 7 Maj 2018, 07:42

Dan Olofsson Bild: News Øresund

Finansmannen Dan Olofssons köper 2,2 miljoner A-aktier i Victoria Park av styrelseledamoten Anders Pettersson och ökar därmed ägandet till lite drygt 10 procent. I samband med budet på Victoria Park har dock Olofsson ställt ut köpoptioner till Vonovia, vilket ger det tyska bolaget rätt att ta över aktierna nästa år.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Finansmannen Dan Olofssons bolag Danir köper 2,2 miljoner A-aktier i Victoria Park av styrelseledamoten Anders Petterssons bolag Paramax och ökar därmed ägandet till lite drygt 10 procent. I samband med budet på Victoria Park har dock Olofsson ställt ut köpoptioner till Vonovia, vilket ger det tyska bolaget rätt att ta över aktierna nästa år.

”Vi var negativa till Starwoods bud som vi ansåg var för lågt. Vi är positiva till Vonovias bud. Den enda struktur som var möjlig var att Vonovia fick köpoptioner på våra aktier om ett år, vilket framgår av deras erbjudande. Detta möjliggjorde enligt uppgift från dem deras bud, vilket vi tycker är ett bra erbjudande som vi accepterat”, skriver Dan Olofsson i ett mejl till Fastighetsnytt.

”Vi tror också det är positivt för Victoria Park att få in det starka och välskötta Vonovia som långsiktig ägare.”

Försäljningen skedde till kursen 38 kronor, vilket är vad Vonovia bjudit per aktie. Det gäller även som inlösenpris för köpoptionerna, som kan utnyttjas 15-29 maj 2019. Även Ninalpha har ställt ut köpoptioner till Vonovia, som totalt har optioner på 12,35 procent av rösterna.

Efter transaktionen har Dan Olofsson drygt 19,2 miljoner aktier i Victoria Park, motsvarande 7,87 procent av kapitalet och 10,07 procent av rösterna.

Vonovia lade i förra veckan ett bud på Victoria Park som värderar bolaget till 9,6 miljarder kronor. Räknar man in köpoptionerna så har ägare med drygt 37 procent av rösterna accepterat budet.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.