Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Dålig start på börsveckan

Publicerad: 27 januari 2014, 09:34

Det blev ingen vidare bra start på börsveckan.


Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Det blev ingen vidare bra start på börsveckan. Knappt två och en halv timme in i veckan har de senaste dagarnas negativa trend fortsatt och utvecklingen på världens övriga börser ger inte mycket stöd. I USA avslutades förra veckan med en nedgång på cirka 2 procent i fredags och nattens börsaktivitet i Asien hjälpte inte då både japanska Nikkei-index och Hang Seng i Hong Kong föll med mer än 2 procent. I affärsmedia förklarar man den negativa utvecklingen med förnyad osäkerhet om det globala ekonomiska återhämtningen och i vissa media har ord som skräck eller panik setts även om det kanske är lite för tidigt för domedagsprofetior.

I Stockholm har viktiga OMX S30-index i skrivande stund fallit med 0,4 procent och generalindex med 0,7 procent. Fastigheter har inte heller rosat marknaden på förmiddagen och index har fallit med 0,9 procent i en handelsvolym som uppgår till 99 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.