Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

D. Carnegie stiger skarpt efter omvänd vinstvarning

Publicerad: 12 juli 2018, 05:18

Svein Erik Lilleland är vd på D. Carnegie.

Foto: D. Carnegie & Co.

D. Carnegie & Co:s aktie har stigit med 4,8 procent i den inledande handeln på torsdagen sedan bolaget efter börsens stängning på onsdagen lämnat en omvänd vinstvarning.


Ämnen i artikeln:

Hembla

D. Carnegie & Co:s aktie har stigit med 4,8 procent i den inledande handeln på torsdagen sedan bolaget efter börsens stängning på onsdagen lämnat en omvänd vinstvarning. I ett pressmeddelande skriver man att en marknadsvärdering som gjorts av bolagets fastighetsportfölj i samband med bolagets framställande av dess halvårsrapport har visat att portföljen är mer värd än tidigare. Det i sin tur har medfört en resultatpåverkan om hela 1,8 miljarder kronor före skatt under andra kvartalet.

– Värdeförändringen är ett resultat av det starka investerarintresset för svenska bostadsfastigheter från såväl nationella som internationella investerare, vårt kontinuerliga fokus på att säkra byggrätter i vår portfölj, och vår bevisade renoveringsmodell samt fortsatt omfattande värdeskapande investeringsprogram som leder till att bolagets externa värderare uppmärksammat de värdedrivande effekterna av bolagets arbete, skriver vd Svein Erik Lilleland i en kommentar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hembla

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.