Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

D. Carnegie siktar på huvudlistan i mars 2015

Publicerad: 17 september 2014, 14:49

Ulf Nilsson ringer in börshandeln när D. Carnegie börsintroducerades.

Foto: Stig-Göran Nilsson.

D. Carnegie & Co. avser att i mars 2015 noteras på Stockholmsbörsens huvudlista.


Ämnen i artikeln:

Ulf NilssonHemblaStockholmsbörsen

D. Carnegie & Co. avser att i mars 2015 noteras på Stockholmsbörsens huvudlista. Bolaget finns sedan 9 april 2014 noterat på First North-listan och anledningen till att man först tog det steget är enligt vd Ulf Nilsson den korta finansiella historiken. Det framgår av hans anförande på Business Arena på onsdagen.

– När vi har fått in en reviderad årsredovisning är vi redo för huvudlistan, sa Ulf Nilsson på Business Arena.

I samtal med Fastighetsnytt säger Ulf Nilsson att D. Carnegie & Co. vill finnas på en reglerad marknad då det möjliggör för institutionella investerare att investera i bolaget, vilket man inte kan idag. Kapitalkällorna blir alltså fler.

Vidare säger Ulf Nilsson att bolaget har för ambition att fortsätta expandera och att man för närvarande tittar på ett par stora affärer. D. Carnegie köpte som bekant Hyresbostäder i Sverige II:s bestånd under sommaren och tredubblade därmed sitt bestånd av miljonprogramsbostäder. Vad gäller finansiering konstaterar han att villkoren på finansmarknaden är ytterst fördelaktiga och förklarar att bolaget avser låsa in sig på långa räntebindningstider, i det sammanhanget nämner ha n sju till tio år.

Huvuddelen av D. Carnegies bestånd ligger i Stockholm eller inom pendlingsavstånd från Stockholm. Bolaget har cirka 900 lägenheter i Göteborg och avser avyttra dessa på sikt.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.