Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

D. Carnegie genomför nyemission

Publicerad: 5 april 2016, 17:00

Ulf Nilsson ringer in börshandeln när D. Carnegie börsintroducerades.

Foto: Stig-Göran Nilsson.

D. Carnegie & Co. har genomfört den riktade nyemission av cirka 6,5 miljoner B-aktier man tidigare kommunicaret att man avsåg göra.


Ämnen i artikeln:

Hembla

D. Carnegie & Co. har genomfört den riktade nyemission av cirka 6,5 miljoner B-aktier man tidigare kommunicaret att man avsåg göra. Totalt rör det sig om 6 539 900 nya aktier i bolaget och då teckningskursen uppgår till 72,5 kronor per aktie innebär det att man tar in 474,1 miljoner kronor i nytt kapital, pengar som ska användas som en delfinansiering av återköpet av de tre konvertibler man utställde i samband med köpet av Hyresfastigheter i Sverige II:s bestånd.

Utspädningseffekten som nyemissionen medför är cirka 8,5 procent.

Nyemissionen genomfördes genom ett accelererat book-building förfarande som leddes av SEB och ABG Sundal Collier och aktierna, som emitterades utan aktieägarnas företrädesrätt, var 60 svenska och internationella institutionella investerare, enligt ett pressmeddelande från D. Carnegie.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hembla

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.