Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Corem stiger efter stark rapport

Publicerad: 3 maj 2019, 05:48

Eva Landén, är vd på Corem.

Foto: Corem.

Corem Property Groups förvaltningsresultat ökad 20 procent i det första kvartalet då ett större fastighetsbestånd gett högre hyresintäkter samtidigt som bolaget hållit ner sina finansieringskostnader.


Ämnen i artikeln:

Corem Property Group

Corems aktie lyfter 3,3 procent på fredagsförmiddagen medan börsen som helhet avancerar 0,4 procent.

Bolagets intäkter ökade med 16 procent till 270 miljoner kronor i det första kvartalet från 233 miljoner under motsvarande period förra året. Förvaltningsresultatet ökade som sagt med 20 procent till 101 miljoner kronor från 84 miljoner.

– I storstadsregionerna, där efterfrågan på lokaler som lämpar sig för citylogistik är stor men utbudet är begränsat, ser vi tydliga hyreshöjningar. I takt med e-handelns ökande andel av konsumenthandeln växer konsumenternas krav på leveranser vilket ger fortsatt ökat tryck på etableringar i lägen med god tillgänglighet, skriver Eva Landén i vd-ordet.

Värdet på fastighetsbeståndet uppgick till 13,8 miljarder kronor vid utgången av kvartalet, upp från 12,0 miljarder för ett år sedan. Samtidigt har de räntebärande skulderna ökat till 7,3 miljarder kronor från 6,3 miljarder kronor.

Även om skulderna ökade så uppgick finansnettot till 77 miljoner kronor i kvartalet, vilket är samma siffra som i fjol. Genomsnittsräntan sjönk till 3,13 procent från 3,57 procent.

Nettouthyrningen uppgick till 9 miljoner kronor, upp från 8 miljoner under det första kvartalet förra året.

– Året har börjat starkt med ett antal stora uthyrningar. Vi ser att efterfrågan på vår typ av lokaler är stor och våra fastigheter är geografiskt bra placerade, både vad gäller våra utvalda regioner och i mikroläget, skriver Eva Landén.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Corem Property Group

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.