Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Corem listas på Large Cap – ersätter Klövern

Publicerad: 21 juli 2021, 09:27

Eva Landén, vd Corem.

Foto: Corem, Stina Stjernkvist/TT

På onsdagen listades Corem på Nasdaq Large Cap med ett börsvärde som uppgår till cirka 28 miljarder kronor, och ersatte därmed Klövern. ”Det ger oss möjlighet att nå ut bredare”, säger Eva Landén, vd på Corem, i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Corem Property GroupNasdaqEva LandénRutger ArnhultKlövern Fastigheter

Corem listades på Mid Cap i januari 2011 och har sedan dess vuxit kontinuerligt. I mars offentliggjordes ett uppköpserbjudande till Klöverns aktieägare i syfte att slå samman bolagen och i slutet av juni nåddes 95 procents ägande i Klövern. 

Från den 21 juli handlas Corems aktie därmed på Nasdaq Large Cap, där man ersätter Klövern.

– Vi ser det som ett viktigt steg då det innebär ökad uppmärksamhet från både analytiker- och journalistkåren. Det ger oss möjlighet att nå ut bredare samt att Corem blir tillgängligt som placeringsalternativ för fler institutionella investerare och fonder, kommenterar Eva Landén, vd på Corem.

Läs även: Corem lägger bud på Klövern

Sammanslagningen av Corem och Klövern, med Rutger Arnhult som storägare, skapar enligt henne en välbalanserad portfölj med både logistik- och kontorsfastigheter med ett samlat värde om 76 642 miljoner kronor. Corems börsvärde uppgår i dag till cirka 28 miljarder kronor. 

Sedan 30 juni inkluderas Corem i Global Property Research (GPR) General Index och GPR 250 Index, som består av de 250 mest likvida börsnoterade fastighetsbolagen i världen.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.